Flexleasing vs. Privatleasing
CORE Leasing A/S
De største forskelle på flexleasing og privatleasing
Flex vs. privat – Finansiel eller operationel leasing
Privatleasing eller operationel leasing anvendes ofte ved leasing af nye biler fra autoriserede forhandlere. Leasingperioden kan variere, men er typisk på 36 måneder. Leasingselskabet indestår for de fleste udgifter relateret til bilen, men til forskel fra fx leje, skal leasingtager typisk selv stå for grøn ejerafgift, forsikring, brændstof og dæk. Dette findes der også varianter af, og nogle leasingselskaber tilbyder 6-9 måneders privatleasingaftaler, hvor leasingtager kun skal hælde brændstof på (og betale bøder).
Ved flexleasing har du selv hele ansvaret fir bilen – meget ligesom hvis du købte den kontant eller finansieret. Fordelene ved flexleasing er den store fleksibilitet i relation til aftalens varighed, salg af bilen efter leasing til et større marked, da den ikke er belagt med afgift, og ikke mindst da flexleasing gør meget dyre biler nemmere at komme i nærheden af rent økonomisk (bedre likviditet).
Flexleasing og privatleasing – 2 forskellige målgrupper
Den primære målgruppe for operationel leasing er privatpersoner, hvilket også er årsagen til at denne leasingform kaldes privatleasing. Årsagen til denne målgruppe er, at privatleasing giver leasingtager en høj grad af tryghed, stabilitet og økonomisk forudsigelighed.
For flexleasing er det noget anderledes. Flexleasing er oplagt for dem, der ønsker høj fleksibilitet, som drømmer om helt specielle biler, og som ofte skifter bil. Biler på flexleasing er ofte +36 måneder fra første registreringsdato, da man dermed kun betaler 0,5% i registreringsafgiften pr. måned, og tilmed kun gør det af markedsværdien. På biler under 36 måneder, betales 1-2% af nyværdien, så for flexleasing er brugte biler mest efterspurgt.
Nyindkomne biler
Ofte stillede spørgsmål
Påvirker flexleasing bilens gensalgsværdi?
Ja, flexleasing kan påvirke gensalgsværdien positivt, da bilen typisk har færre kilometer og bedre vedligeholdelse.
Er forsikringskravene forskellige?
Ja, forsikringskravene kan variere, ofte med højere krav til forsikring ved flexleasing grundet højere bilværdi.
Kan man skifte leasingtype under aftalen?
Nej, det er generelt ikke muligt at skifte leasingtype midt i en løbende leasingaftale.
Hvordan håndteres skader ved aftalens afslutning?
Ved flexleasing betaler man ofte for reparationer selv, mens skader ved privatleasing normalt vurderes ved tilbagelevering.
Er der krav til kørselsmængde?
Ja, privatleasing har ofte en fastlagt kilometerbegrænsning, mens flexleasing kan være mere fleksibel afhængig af aftalen.